De eerste stap

Zie je een fotoshoot wel zitten, neem dan contact met me op. Ook als er nog niks bij zit dat je aanspreekt; bel gerust. Ik kan dan een gouden tafereel voor je bedenken. We spreken een datum en een reservedatum af want een fotoshoot kan onverhoopt opeens niet door gaan.

 

Hoe ziet de fotoshoot op locatie eruit?

Van tevoren wordt afgesproken waar we elkaar ontmoeten, meestal is dit op de locatie waar de foto gemaakt gaat worden. Het is handig als de modellen de juiste kleding dan al aan hebben.

Als de fotoshoot in de watertoren is heb ik het tafereel al klaarstaan. Op een buitenlocatie kan het zijn dat er bijvoorbeeld nog spiegels op de juiste hoogte opgehangen moeten worden. Iedereen wordt gepositioneerd.  Dan worden er wat proefopnames gemaakt om het licht te testen. Als we echt van start gaan geef ik dit eerst aan zodat iedereen zijn beste gezicht kan opzetten. Tijdens het fotograferen geef ik aanwijzingen over houding/positie enz. Ik maak heel wat foto's en probeer verschillende scenes uit zodat ik kan kijken wat bij jullie het beste past. Ik neem er de tijd voor en stop pas als er een prachtfoto bij zit. Vooral voor kinderen kan het moeilijk zijn om te lang hetzelfde te moeten doen. Even rennen tussendoor is dan ook geen probleem! Afhankelijk van het gekozen tafereel duur een fotoshoot 1 a 2 uur.

 

Spannend!

Na de fotoshoot moet de beste foto eruit geselecteerd worden. Bij een groot fototafereel met meerdere mensen doe ik dat het liefste zelf. Ik kies de foto waarin alles klopt en waarvan ik verwacht dat die aan de muur het beste gaat werken.Bij een basistafereel doen we het selecteren samen, meteen na de fotoshoot.  Ik geef natuurlijk wel advies!

Als jij er ook tevreden over bent bespreken we hoe de foto aan de muur moet komen. Het formaat, ingelijst, opgeplakt op aluminium, met of zonder acryllaag ervoor, er zijn verschillende mogelijkheden. Als de manier van afwerking gekozen is, ga ik de foto op kleur corrigeren, retoucheren en klaarmaken voor het lab. Na ongeveer 2 weken kan de foto dan bij mij opgehaald worden en kan hij meteen aan de muur. Wil je de afwerking liever zelf doen dan kan dat met het hoge resolutiebestand dat je van me krijgt. Daarmee kun je ook prints bijbestellen voor vrienden of familie.